Çarşamba , 24 Nisan 2024

Yapılan eylemler Ersin Arslan’ın adını yaşatacak

Bakan Akdağ açıkladı, öldürülen doktorun adı hastaneye verilecek…

Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziantep’te görevi başında bir hasta yakınının bıçaklı saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden doktor Ersin Arslan’ın adının, Gaziantep’te büyük bir hastaneye verileceğini açıkladı.

Bakan Akdağ, akşam saatlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte Gaziantep’e gelerek, bir hasta yakını tarafından öldürülen Doktor Ersin Arslan’ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Baba Ramazan Arslan’ın, Özgürlük Mahallesi’ndeki evinin önüne kurulan taziye çadırına giden Bakan Recep Akdağ, burada okunan Kur-an’ı Kerim’i dinledi ve Doktor Arslan’ın yakınları ile birlikte dua etti.

Taziye çadırında bir süre oturan Bakan Akdağ, baba Ramazan Arslan ile görüşerek Doktor Ersin Arslan’ın adının Gaziantep’teki büyük bir hastaneye verileceğini söyledi. Bakan Akdağ, olayı gerçekleştiren ve varsa azmettirenlerden hesap sorulacağını ifade ederek, “Ciğerimizin bir parçasını kaybettik. Babası, annesi ve eşiyle konuştuk. Acıyı bir kez daha paylaşmış olduk. Gideni geri getirmek mümkün değil. Pırıl pırıl, hayatının baharında kendisini hastalara adamış, tertemiz bir vatan evladı, bir doktor, görevinin başında Allah’ın rahmetine kavuştu. Allah mekanını cennet etsin. Tabii bundan sonra bizim yapacaklarımız onu geri getirmez ama ailesinin acısını bir nebze olsun azaltabileceğini düşünüyoruz. Gaziantep’teki önemli, büyük bir hastanemize kardeşimizin, Dr. Ersin Arslan’ın ismini vereceğiz.

Aile ile de konuştuk, onlar da mutlu olduklarını ifade ettiler. Bir an önce sağlık ailesi olarak, sağlık bakanı olarak, bu işin müsebbibi ya da müsebbiplerinden, arkada bir azmettiren var mı, bilmiyoruz tabii, buna adalet karar verecek; bir an önce hesap sorulmasını bekliyoruz” diye konuştu

Bir yanıt yazın