Cuma , 19 Nisan 2024

Türk-Sağlık-Sen’den doktora dayağa tepki

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Van’da bir doktora şiddet uygulayan BDP Van milletvekili Özdal Üçer’e tepki gösterdi.

Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin Gaziantep’te hastanede Dr. Ersin Arslan’ın katledilmesine tek vücut olarak tepki gösterirken, tüm sağlık çalışanlarının hala şehitlerinin yasını tutarken, BDP Van milletvekili Özdal Üçer’in Van’da bir doktora şiddet uygulamasının bu işin artık çığırından çıktığını gösterdiğini ifade etti.

“Milletvekili bile doktora şiddet uyguluyorsa artık kelimeler anlamsız, sözler boştur” diyen Kahveci “bu insanlık dışı davranışın” kabul edilemez olduğunu belirtti.

Aynı Milletvekilinin geçen Kasım ayında bir polisi de “Kafanı patlatırım” diyerek tehdit ettiğini söyleyen Kahveci “Aynı milletvekili Kasım ayında da “Ben milletvekiliyim bana saygı göstereceksiniz, göstermezseniz bağırırım, kafanı da patlatırım’ diyerek bir polisimizi de tehdit etmiştir. Bu tür davranışları ile bu milletvekilinin kamu görevlilerine karşı bir kin beslediğini görmekteyiz. Devletin verdiği görevle milletin hizmetinde olan polise ve doktora karşı niçin bu kadar kin beslediğini de açıkçası merak ediyoruz. Milletvekilinin bu alışkanlığından artık vazgeçmesini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Milletvekilinin bu tavrının TBMM’ye de sürülmüş kara bir leke olduğunu dile getiren Önder Kahveci sözlerini şöyle tamamladı:

“Milletvekilinin tavrı sadece kendine değil TBMM’ye de zarar vermektedir. Sağlıkta şiddetin çözümü için TBMM’de komisyon kurulması, şiddete yönelik cezaların arttırılması için TBMM’den yasal düzenleme yapılması beklenirken bir milletvekilinin doktor dövmesi aynı zamanda TBMM’ye de sürülmüş kara bir lekedir. Doktor bile döverek şiddetten beslenmeyi kendilerine ilke edinen kişilerin, bu ülkede milletvekilliği yapması büyük bir utançtır. TBMM’nin bu kara lekeyi temizlemesini ve Özdal Üçer’e bu yaptığının hesabının sorulmasını bekliyoruz.”

ANKA

Bir yanıt yazın