Salı , 23 Nisan 2024

TBMM Önünde Sağlıkta Şiddete Hayır!

TBMM Önünde Sağlıkta Şiddete Hayır!

Türk Sağlık-Sen olarak TBMM önünde yaptığımız eylemle BDP’li milletvekili Özdal Üçer’in doktoru dövmesine tepki olarak TBMM’ye siyah çelenk bıraktık.  Eyleme Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı ile değir sendikalarımızın yöneticiler, Ankara’daki ve Ankara’ya yakın illerden Türk Sağlık-Sen şubeleri katıldı. Eylemimize Milletvekilleri Ruhsar Demirel, Reşat Doğru, Cemalettin Şimşek ve Özgür Özel’de destek verdi.

Meclis Dikmen kapısı önünde yapılan eylemde Türk Sağlık-Sen üyeleri “Mecliste Eşkıya, Özdal Üçer İstifa, Vekil İstifa” sloganları attı. “Sağlıkta Cinayetler Son Bulsun, Bakan Çalışanına Sahip Çık, TBMM’ye yakışmıyorsun dövizleri taşıdı.

Eylemde bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci doktor döven BDP’li Milletvekili Özdal Üçer’i tüm sağlık çalışanları adına kınadıklarını belirtti.

Hiç kimse hele ki bir milletvekili şiddetten beslenmeyi kendine adet edinmemelidir” diyen Kahveci “Merak ediyoruz bu zat bu gücü nereden almaktadır? Türkiye’yi Muz Cumhuriyeti, Van’ı da Kel Alinin bağımı sanmaktadır ki, her önüne gelene çatmaktadır. Yoksa eşkıya TBMM’ye mi inmiştir ki, Milletvekili Üçer herkese saldırmaktadır.” diye sordu.

Kahveci açıklamasında TBMM’nin itibarına zarar veren Milletvekilinin milletin meclisinde bir yük olduğunu belirterek istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

Kahveci açıklamasında şiddetin yanı sıra sağlıkta idarecilerin çalışanlara uyguladığı mobbinginde büyük bir sorun olduğuna dikkat çekerek “Sağlık çalışanlarının görevden alınmasında hiçbir kriter aramayanlar, mahkeme kararına rağmen çalışanları görevine iade etmemek için cambazlık yapanlar, kendilerine biat etmeyen sağlık çalışanlarını sürgüne göndermek için gecesini gündüzüne katanlar, sağlık çalışanlarına çalışma hayatını zehir etmektedirler. İşyerinde huzuru bozmakta, hizmet sunumunda verimin düşmesine neden olmaktadırlar.” dedi.

Kahveci sağlıkta şiddetin ve mobbingin önüne geçilmesi için ağlıkta şiddete cezaların caydırıcı hale gelmesi, afiş, broşür ve kamu spotlarıyla vatandaşın bilinçlendirilmesi gibi çalışmaların yapılmasını istediklerini ifade etti. TBMM genel kurulunda bugün konuşma yapacak tüm Milletvekillerinin BDP’li Vekili kınamasını istedi.

Açıklamanın ardından Türk Sağlık-Sen üyeleri TBMM Dikmen kapısına üzerinde ” Sağlıkta Şiddete kınıyoruz” yazan bir siyah çelenk bıraktı.

Medihaber.net

Bir yanıt yazın