Perşembe , 28 Mart 2024

ŞOK ŞOK – Bakan Akdağ Görevden Alınıyor mu?

Murat Özpolat / Anayurt Gazetesi

Bakanlar kurulu yakında değişiyor. Ak parti kulisleri yine hareketlendi .Milletvekilleri ve kamuoyu artık taze kan istiyor,Meclis kulislerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde Bakanlar kurulunu değiştireceğini konuşuyor,Yine kulislerde 10 ve ya 13 Bakanın değişeceği gündemde.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bakanların çalışmalarını yakın takibe almıştı,Bazı Bakanların kamuoyunda karnesi çok kötü.

Basında haklarında olumsuz haberler çıkan bazı bakanların görevden alınacağı kulislerde konuşuluyor, AK Partili bakanların performans ölçümleme araştırması ORC tarafından yapılmıştı.Objective Research Center tarafından yapılan En Başarılı ve Başarısız Bakanlar anketinde zirve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in oldu.Bakan Çelik’i, sırasıyla Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan takip etti.Ankete göre başarısız Bakanlardan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz .Gümrük ve Tiçaret Bakanı Hayati Yazıcı.Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ çıktı.

Araştırmaya katılanlara Bakanların fotoğraf, isim ve görevlerinin yazılı olduğu kartlar gösterildi.Bakanları tanıyan ve görevlerini bilen kişilerin cevaplarıyla neticelendirilen anket, 81 il, 462 ilçe ve bunlara bağlı 1.412 yerleşim biriminde 18.646 kişi ile yüz yüze mülakat şeklinde yapılmış,Bu anketler bazı bakanlarda şok etkisi yarattı. en Başarılı Bakan Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik oldu. Gerçekten Bakan Faruk Çelik çalışıyor SGK Faruk Çelik döneminde atağa geçti, Bakan Çelik Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sevdiği ve başarılı bakanlardan birisidir,Yine kulislerde içişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in görevden alınma dedikodusu gittikçe yayılıyor, bakan şahin’in yerine Yalçın Akdoğan’ın ismi geçiyor,Aslın da ben Erdoğan’ın İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i görevden alacağını sanmıyorum,Kalkınma Bakanı Cevdet yılmaz da bu günlerde sıkıntılı günler geçiriyor, Başbakan Erdoğan’ın Cevdet Yılmaz’ın yerine Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi’yi getireceği konuşuluyor, Erdoğan’ın Bakan Cevdet Yılmaz’dan teşvik paketini alıp Bakan Zafer Çağlayan’a vermesi dikkat çekti,Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz hakkında basında çıkan bazı haberler bakan beyi biraz yıprattı, Başbakan Erdoğan aslında bakanlar hakkında çıkan bütün yazıları arşivliyor ve takip ediyor,Yine gündemde yıpranan bakanlardan biride spor bakanımız Suat Kılıç oldu iddialara göre . Bakan Kılıç’a yapılan şantaj kaseti bakanı üzmüştü, Başbakan belki suat Kılıç’ıda görevden ala bilir,Başbakan yardımcısı Beşir Atalay gensoru önergesi verilen bakanlardan biri.

Aslında Beşir Atalay bey çalışıyor. ama muhalefet nedense Atalay’a çok tepkilisine kulislerde Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Haluk İpek bu dönem bakan olabilir. Haluk ipek’in yanı sıra Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ Yalçın Akdoğan, Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, ve Milli Eğitim komisyon Başkanı Nabi Avcı’da bakan olabilir, Erdoğan bazı bakanların yıprandığının farkında. Oda gündemin yoğun olmasına rağmen kabine ile pek ilgilenemiyor, Önümüzdeki günlerde kabinenin değişeceği gittikçe konuşuluyor. Yine kulislerde Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in Başbakan Yardımcısı olacağı konuşuluyor, Meclis kulislerinde .Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Tarım Bakanı Mehdi Eker .ve ulaştırma Bakanı Binali yıldırım kabine dışında kalabilir.

 

Bir yanıt yazın