Cuma , 19 Nisan 2024

Morfin Bağımlısı Hastanede Olay Çıkarttı – Bu kez BODRUM!

Bodrum Devlet Hastanesi Acil Servisinde bir bağımlı istediği aşırı doz morfin yapılmayınca doktorun üstüne yürüdü. Doktor hastadan şikayetçi oldu.

Olay, Bodrum Devlet Hastanesi acil servisinde yaşandı. Her gün birkaç kez morfin olmak için geldiği söylenen yeşil kartlı morfin bağımlısı doktorların kendisine istediği aşırı dozda morfini riskli buldukları için yapmamaları sonucu yaşandı.

Acil servis doktorları Ergun saçar ve Hakan Çamlıca, Elazığ 1975 doğumlu U.Ç  adlı morfin bağımlısı kişinin geçtiğimiz hafta Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildikten sonra tekrar Bodrum’a döndüğünü söyledi. U.Ç adlı morfin bağımlısının her gün defalarca gelip morfin iğnesi yaptırma talebinde bulunduğunu ifade eden Doktor Ergün Saçar yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bodrum’da morfin bağımlısı olarak polisini sağlık camiasının adliyenin bildiği morfin bağımlısı bir şahıs yine aşırı dozda morfin talebiyle geldi. Yapılmayınca da hastanede acil servis bankosunda gürültü yapıp bankoya vurdu. Sağlık çalışanlarına özellikle bana küfür ve tehdit etme gibi davranışlara maruz kaldık. Ben hemen oradan uzaklaştım. Şikayetçiyim, Bodrum Emniyet müdürlüğüne geldik şikayet dilekçemi verdim. Görevimin başına dönüyorum”  dedi.

Doktorlara yönelik şiddet olayları konusunda ise şunları söyledi, “ Bunlar talihsizlik diyeceğim. Kamuoyunda kötü bir olayla beraber farkındalık yarattı. Bodrum da bu şahsın yaptığı dokuz on olay var. 8-10 sağlık personeli ile taciz ve hakaretten,  saldırmadan davalıktır kendisi”

Doktor Hakan Çamlıca ise, “ Ergun beyin oradan U. Ç. adlı hastamız Ergun beyin arkasından bu şerefsizin ölümü benim elimden olacak farkın da değil gibi laflar sarfetti.  Tabiiki meslekten olan bir arkadaşını doktor olabilir hemşire olabilir böyle bir tehdit savrulmasının altında kalmamamız gerekir diye düşünerek bende polise gelip ifademi verdim” dedi.

Haber: Zeki Özkeskin

Bir yanıt yazın