Cuma , 29 Mart 2024

Meclis, sağlık çalışanlarına saldırıları araştıracak

AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl ve 35 milletvekili, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

AK PartiAnkaraMilletvekili Cevdet Erdöl ve 35 milletvekili, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinde, sağlık çalışanlarının vatandaşlara sağlık hizmetlerini tam vekesintisizulaştırabilmek için her türlü şartta,gecegündüz görev yaptığı ifade edilerek, ”Zamanzaman sağlık çalışanlarına yönelik münferit de olsa şiddet olayları olmaktadır. Fedakarca görev yapan sağlık personeli, bazen hasta bazen de hasta yakınlarının sözlü ve fiili şiddetine maruz kalabilmektedir” denildi.

Sağlık hizmetinin kaliteli şekilde sunulması, toplum sağlığının gelişmesi açısından olmazsa olmaz ilke olduğuna işaret edilen önergede, şu görüşlere yer verildi:

”Sağlık personeli ve özellikle doktorların şiddete uğrayacağı düşüncesiyle hareket etmesi, toplum sağlığının gelişmesine yeterli katkıyı sunmalarına engel olmaktadır. Ayrıca hekimlerin verimli çalışamaması, sadece toplum sağlığını değil, ülke ekonomisini de olumsuz olarak etkileyebilmektedir. Münferit olsa bile bu tür üzücü olaylar sağlık personelinin moralini bozmakta , çalışma şevkini kırmaktadır. Nedeni ne olursa olsun şiddetin hiçbir türü, hiçbir kimseye karşı ve hele sağlık çalışanlarına karşı asla mazur görülemez.”

Önergeyle, sağlık çalışanlarına yönelik münferit de olsa şiddet olaylarının araştırılması, varsa gerekçelerinin bilimsel olarak tespit edilmesi ve çözümleri konusuna politika geliştirilmesinin arzu edildiği belirtildi.

Önergenin, 24 Nisan Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi ve Araştırma Komisyonu kurulması planlanıyor.

AA- Haber7

Bir yanıt yazın