Cumartesi , 20 Nisan 2024

Doktor Cinayeti Meclis Gündeminde..Bakana Sorular Var..

CHP Gaziantep milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde göğüs cerrahi uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Ersin Arslan’ın hasta yakınlarınca bıçaklanarak öldürülmesinin ardından Sağlık Bakanının cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

gaziantephaberler.com

Ülkemiz gerçeklerinden kopuk bir şekilde hazırlanan, yeterli donanım ve ekipman olmadan, hastalara sınırsız hizmet sağlayacağı vaadiyle yürürlüğe konulan Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin hasta ve sağlık çalışanları arasındaki güven ilişkisini kökten zedelediğini belirten Şeker, “Proje’nin eksiklerini, yanlışlarını örtbas etmek adına iktidarın sürekli bir şekilde doktorları hedef göstermesi, vatandaşa dayatılan katkı payı ödemelerinin devlet hastanelerinde ve acillerde yığılmalara neden olması sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti gün geçtikçe arttırmaktadır” dedi.

Doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin münferit olmaktan çıkıp genel ve sistematik bir hâle dönüştüğünü ifade eden Şeker, bu şiddet karşısında Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı yegâne çalışmanın, 2 adet güvenlik tebliği yayımlamaktan ibaret olduğunu söyledi. Alınan önlemlerin ne kadar yetersiz olduğunun dün yaşanan elim bir olayla bir kez daha anlaşıldığını kaydeden Şeker, Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde, göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Ersin Arslan’ın, bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu hayatını yitirdiğine dikkat çekti. Gencecik bir doktorun hayatını kaybetmesinden ötürü Sağlık bakanının sorumluluk duyup duymadığını soran Şeker Bakana şu soruları yöneltti:

1. Son on yılda, yıllar itibariyle şiddete maruz kalan doktor ve sağlık çalışanı sayısı kaçtır?

2. Devlet hastanesinde bir doktorumuza bıçaklı saldırıda bulunulması güvenlik zafiyetinin bir göstergesi değil midir?

Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının güvenliğinin tam olarak sağlanması için Bakanlığınızın tebliğ yayımlamaktan öte yürüttüğü bir çalışma var mıdır?

3. Gerek doktorları hedef gösteren açıklamalarınız, gerekse sağlık hizmetlerini her yönüyle ticarileştiren uygulamalara imza atmanız nedeniyle gencecik bir doktorumuzun saldırıya uğramasından ve hayatını kaybetmesinden dolayı sorumluluk duyuyor musunuz?

 

Bir yanıt yazın