Çarşamba , 24 Nisan 2024

112 Acil Servis Ambulansın Çıkışının Maliyeti 181 Lira

112 Acil Servisi’ne gereksiz edilen bir telefon yüzünden hareket eden ambulansın devlete zararı 181 lira olarak hesaplandı.

112 Acil Servisi’ne gereksiz edilen bir telefon yüzünden hareket eden ambulansın devlete zararı 181 lira olarak hesaplandı. Sadece baş ağrısına giden bir ambulans için ise yaklaşık 300 lira para harcanıyor.
Düzce 112 Acil Servisi’ne günde yaklaşık 800 ile bin çağrı gelirken bu çağrıların 40 ya da 50 tanesi gerçek çıkıyor. Gerçek acil vakaların dışında 112 Acil Servisi’nin gereksiz aranması ise devlete fazlaca zarar veriyor.
Düzce 112 Acil Servisi Başhekimliği’nden edinilen bilgilere göre, sadece başım ağrıyor diye acil ambulans servisini arayan bir vatandaşın devlete zararı oldukça yüksek. Ambulansın sadece hareket etmesi ile birlikte devletin kasasından 181 lira para gidiyor. Ambulansın hareketi ve hastaya müdahale edilmesinin en ucuzu 300 liraya mal oluyor.
Bazı vatandaşların ambulansları taksi gibi kullanmak istemesinden oldukça şikayet eden Düzce 112 Acil Servis çalışanları, bu tip durumlarda gerçek acil vakalara yetişmekte zorlandıklarını ifade ederek, gereksiz yere ambulans çağıran kişilerin yakınlarının da bir gün acil hizmete ihtiyaç duyabileceği vurgusunu yaptılar. – Düzce

Haberler.com

Bir yanıt yazın