Perşembe , 18 Nisan 2024

Türk doktorların ameliyatını dünya izledi VİDEO

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan omuz kas yırtılması ameliyatı canlı izlendi.

Omuzunda kas yırtılması teşhisi konulan 57 yaşındaki hastaya yapılan ameliyat, çevre ülkelerdeki ve Türkiye’deki ortopedi cerrahlarınca canlı izlendi. Ameliyet canlı bağlantılarla toplantı salonundaki basın mensuplarına da izlettirildi.

Cerrahlar, operasyon sürerken, doktorların ameliyatla ilgili internet aracılığıyla sordukları soruları sözlü yanıtladılar.

Başhekim Prof. Dr. Murat Bozkurt, ameliyat öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, uzaktan eğitim programı çerçevesinde ortopedide omuz ultrasonu ve omuz artroskopi (ameliyatlarda kullanılan kapalı bir yöntem) kursu düzenlediklerini anlattı.

Kursu Almanya’dan gelen Dr. Erhan Başad’ın verdiğini, omuz kas yırtılması ameliyatını da Başad’ın yapacağını aktaran Bozkurt, ”Ameliyatın yurt içindeki her bölgeden ve yurt dışından değişik ortopedi cerrahlarınca izlenmesini, ameliyat anında bize gelen soruların yanıtlanmasını ve ameliyatın tartışılmasını amaçlıyoruz” dedi.

Bu çalışmanın, web üzerinden eğitimin ilk pilot çalışması olduğunu belirten Bozkurt, bundan sonra hastanelerindeki ilginç ameliyatların ve tedavilerin, Türkiye’ye yakın bölgelerdeki ülkeler için bu yolla yapılabileceğini bildirdi.

Bozkurt, operasyonun Sudan, Azerbaycan, Gürcistan, Arnavutluk, Afganistan, Katar gibi ülkelerden izlenebildiğini, çevre ülkelerin bu ameliyatı daha çok Türkiye’de görüp değerlendireceklerini söyledi.

AA -HaberTürk sağlık

Bir yanıt yazın