Perşembe , 25 Nisan 2024

O da organlarını bağışladı!

Türkiye’nin 3. yüz nakli hastası Nergis, ameliyat öncesi organlarını bağışlamış

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Türkiye’nin üçüncü yüz nakli yapılan hastanın, gün içinde sık sık ayağa kalkıp yürüdüğü ve doktorlarıyla yazılı iletişim kurduğu açıklandı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden yapılan açıklamada, Türkiye’nin üçüncü yüz nakli operasyonunu geçiren Hatice Nergis’in durumunun her geçen gün iyiye gittiği belirtildi.

Nergis’in iyileşmek için çok gayretli olduğu, gün içinde sık sık ayağa kalkıp yürüdüğü ve kendisini takip eden ekip ile yazı yazarak sürekli iletişim içinde bulunduğu ifade edilen açıklamada, üç boyutlu nakledilen ve Gazi Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nde görevli ortodonti doçenti tarafından değerlendirilen çene ve diş yapısının durumunun gayet iyi olduğu vurgulandı.

ORGANLARINI BAĞIŞLAMIŞ
Açıklamada, Hatice Nergis’in ameliyat öncesinde organlarını bağışladığı da bildirildi.

Nergis’in ameliyat öncesinde bütün organlarını bağışlamak isteğini dile getirdiği ifade edilen açıklamada, hastanın cerrahi ekipten aldığı ”Ameliyatın güzelce geçsin bunları sonra konuşuruz” yanıtı üzerine, bu isteğini ”Bana bir şey olursa bütün organlarımı bağışlıyorum” sözleriyle tekrar vurguladığı belirtildi.

Hatice Nergis’in daha önce de Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde düzenlenen Organ Nakli Haftası’nda, yaşadığı sıkıntıları dile getirerek organ bağışının önemine dair içten bir konuşma yaptığı, ”Bağışlanan her organ ve dokunun kendi gibi hastalar için bir umut kaynağı olduğu”nu belirttiği anımsatıldı.

Ayrıca, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı’nın hastayı ziyaret ederek değerlendirmede bulunacağı bildirildi.

AA

Habertürk

Bir yanıt yazın