Cuma , 19 Nisan 2024

“Hatanın bedeli var”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan nakil açıklaması

 HABERTURK.COM / SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Antalya ve Ankara’daki nakillerle ilgili  toplanan Kompozit Doku Nakli Bilim Komisyonu hakkında bilgi verdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yılda 2 kez toplanan ancak nakil sorunları nedeniyle öne alınan Kompozit Doku Nakli Bilim Komisyonu Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akdağ, organ nakilleriyle ilgili, “Yaşananları polemik konusu haline getirmeyelim. Yanlış yapılmışsa karşılığı elbette ki olacaktır” dedi. Akdağ sözlerine şöyle devam etti:

“Akdeniz ve Hacettepe Üniversitesi’nin ön raporları incelenecek. Nakil için organ ya da dokuları bağışlayan ailelere itina etmek gerekir, aynı zamanda böyle zor bir işe soyunmuş doktorlarında da psikolojisini anlamak lazım. İnsanları suçlayıcı polemik içine girilmemesi gerekiyor. Hekimlerimizin motivasyonunu düşürmemek gerekiyor. Nakillerde bir yanlış varsa karşılığı elbette olacaktır.”

Hacettepe Üniversitesi’nde riskler iyi hesaplanmadan mı nakil yapıldı sorusuna Akdağ,  “Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan ameliyatta da bir bacak geri alınmak zorunda kalındı. Bilim insanlarının etik ve hukuk konusunda ne söyleyeceklerine bakalım.” şeklinde yanıt verdi.

Bir yorum

  1. kmseyi zorla ameliyat masasına yatırmamışlardır herhalde.herşeyde risk olduğu gibi böylesine büyük bi ameliyatında biçok riski vardır elbette.

Bir yanıt yazın