Salı , 16 Nisan 2024

Halk Cumhurbaşkanı’na ikinci defa soracak

Halkın bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e soru sormasına fırsat veren ”Cumhurbaşkanına Sorun” uygulamasının ikincisi 2 Nisan Pazartesi başlayacak.

Halklailetişimdeyenibir boyut olarak planlanan ”Cumhurbaşkanına Sorun”uygulamasıkapsamında, 6NisanCumasaat18.00’e kadar soru kabul edilecek.

Bu kez ilkuygulamadanfarklıolarak öncelikle tüm sorular alınacak, ardından kriterlereuygunolarak belirlenen sorular oylamaya açılacak.

Oylama 7–15Nisantarihleri arasında yapılacak. Vatandaşların oylarıyla belirlenecek en beğenilen sorularınsahipleri, Çankaya Köşkü’ne davet edilerek, sorularını bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yöneltecek.

İlkuygulamayasoru gönderen, ancak sorusu ilk sıralarda yer almadığı için Çankaya Köşkü’ne davet edilmeyenler, buuygulamaiçin de soru gönderebilecekler. İlkuygulamadasorulan, vatandaşın oylamasına sunulan soru veya benzeri sorular ise bu kez oylamaya açılmayacak.

-İlkinde 2 milyon oy kullanıldı-

”Cumhurbaşkanına Sorun”uygulaması, vatandaşa bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e soru sorma, sorulan sorulara oy verme ve oylamasonucubelirlenecek soruların Cumhurbaşkanı Gül tarafından cevaplandırılması fırsatlarını sunuyor.

2012yılının ilk günü soru kabulüyle başlayan ”Cumhurbaşkanına Sorun”uygulamasıyoğunilgi görmüştü. Vatandaşlar bir haftaboyuncasadece bir mail adresi ve rumuzla soru gönderme imkanı bulmuş, gelen sorular da moderatör gözetiminde oylamaya açılmıştı. Vatandaşlarıninternetüzerinden oy kullanarak belirlediği en beğenilen ilk 10 sorunun sahibi, Çankaya Köşkü’ne davet edilmişti.

Uygulamakapsamında 14 bin soru sisteme ulaşırken, benzer sorular arasından, birbirindenfarklı220 soru seçilerek oylamaya açılmış ve bu sorular için yaklaşık 2 milyon kişi ”beğendim” ya da ”beğenmedim”tercihiyleoy kullanmıştı.

Çankaya Köşkü’ne davet edilen sorusahipleriburada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile karşılıklı sohbet etmiş ve sorularını yüz yüze iletmişlerdi.Kameralartarafından kayıtaltınaalınanuygulamanınfotoğrafvevideogörüntüleri ise Cumhurbaşkanlığının resmiinternetsitesinde yayımlanmıştı.

Uygulamaya, ”http://www.tccb.gov.tr/cumhurbaskaninasorun” adresinden ulaşılabilecek.

Haber7

Bir yanıt yazın