Cumartesi , 20 Nisan 2024

GALILEOS 3-D Görüntüleme Sistemi

GALILEOS 3-D görüntüleme sistemi ile birlikte X-Ray ler tamamen farklı bir boyut kazanmışlardır. GALILEOS, teknoloji ve bilimin dental teknoloji içerisinde ulaştığı en gelişmiş seviyededir ve dişlerinizin mükemmel kalitede görüntüsünü mümkün olan en düşük dozda radyasyon ile elde edilmesini sağlar.

Hastaların GALILEOS’u sevmesinin en önemli nedenlerinden biri 3-D görüntülemenin daha kusursuz veriler sunması ve daha doğal görünümlü dental restorasyonlara olanak sağlamasıdır. 2-D görüntüleme kendi kapsamı içerisinde sınırlı bilgiler verir ancak GALILEOS sayesinde diş hekiminiz örneğin diş implantlarının yerleştirilmesinde esas olan kemik yoğunluğunu ölçebilirler.
İşte bazı nedenler:
Dental implantlar için doğru bir aday olup olmadığınızı saptamak için yapılması gereken en önemli şeylerden biri çene kemiğinizin kalitesinin ve kalınlığının yeterli olup olmadığının değerlendirilmesidir. Bu oldukça önemlidir çünkü dental implantlar çenenize kalıcı olarak yerleştirilir ve implant yerleştiriminin olası ve başarılı olabilmesi için çenenizin yeterli derecede yoğun ve sağlıklı olması esastır. 3-D tarayıcılar sayesinde, diş hekiminiz kemik yapınızın kalınlığını ölçebilir ve bu sayede ağzınız için hangi boyutlarda implantların uygun olduğunu belirleyebilir. Esas itibariyle, diş hekiminiz ağız ve çenenize ilişkin ne kadar çok ilgiye sahip olursa, dental implantlarınız da o denli başarılı olur, daha iyi görünür ve size kendinizi daha iyi hissettirir.
Diş hekimleri GALILEOS’ u sevmektedir çünkü bu 3-D görüntüleme sistemi onlara daha çabuk, daha kolay ve daha kesin tanılar ortaya koymalarına yardımcı olmaktadır. 3-D tarayıcılar, bilinen X-Ray lere oranla çok daha fazla data ortaya koyabilmektedir. Böylece diş hekiminiz çenenizin, ağzınızın ve dişlerinizin daha derin ve detaylı bir görüntüsüne sahip olur. 2-D verilerde bulunmayan bu bilgiler ile diş hekiminiz diş çürüklerine, sinüs problemlerine, abnormal büyümelere, uyku apnesine ve sinir hasarlarının varlığına dair daha detaylı bilgilere ulaşabilmektedir.
GALILEOS Nasıl Çalışmaktadır?
GALILEOS 3-D görüntüleme sistemine ilişkin en iyi şeylerden bir tanesi hastalarınız için kullanım açısından oldukça konforlu olmaları ve diş hekimlerine bu denli kapsamlı bir bilgiyi gayet kısa bir sürede sunmasıdır. Michael Augins’e göre, Sirona’nın kurucusu, GALILEOS başınızın etrafında hareketini yalnızca 14 saniye sürdürürken yalnızca beklemek ve size ait 200 görüntüyü almasına olanak sağlamak yeterlidir. Evet, hepsi bu kadar! Daha sonra bilgisayarın görüntüleri yeniden düzenlemesi ve diş hekimine yüksek çözünürlüklü bu verileri aktarması için 2-3 dakikaya ihtiyaç duyulmaktadır. Eğer panoramik X-Ray ile tanışıksanız, GALILEOS ile olacak olan deneyiminiz çok farklı olmayacaktır.

Dişhekimi.com

Bir yanıt yazın