Perşembe , 25 Nisan 2024

Doktorlardan Türk Sanat Müziği Konseri

14 mart tıp bayramı münasebeti ile organize edilen şef suat yıldırım yönetimindeki türk sanat müziği konseri büyük ilgi gördü. Hem tıp bayramı hem de bahar bayrımını kutlamak üzere düzenlenen konserin davetlileri arasında üst düzey protokol’de yer aldı. TRT başta olmak üzere diğer basın organları tarafından da konser ilgi ile izlendi.

Hastanemiz bünyesinde doktor, hemşire ve idari personelden kurulan Türk Sanat Müziği Koromuz şarkılarla dinleyenleri mest etti. Hastane konferans salonunda Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlik çerçevesinde sahne alan koro Nihavend, Hicaz, Muhayyer Kürd-i, Rast ve Uşşak makamında şarkılar seslendirdi.

TRT sanatçısı koro şefi Suat Yıldırım ve TRT saz ekibinin eşlik ettiği koroda doktor ve hemşirelerin solo şarkılardaki performansı büyük alkış aldı. Hastane personeli, hasta ve hasta yakınlarının da izlediği konser yaklaşık 2 saat sürdü. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Metin Doğan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Murat Bozkurt, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Müşteşarı Nihat Tosun’un eşlerinin, Danıştay Üyelerinin, bazı milletvekili eşlerinin de izlediği konserde koro ilk bölümde Nihavend ve Hicaz İkinci bölümde ise Muhayyer Kürd-i ve Rast Makamında şarkılar seslendirdi. Şarkılara izleyiciler de coşku ile eşlik etti. Şef Suat Yıldırım’ın son bölümde koroyu doktor önlüğü giyerek yönetmesi renkli görüntülere sebep oldu. Hastane personeli etkinlikle hem stres attı hemde Tıp Bayramı kutlamalarına renk kattı.

                                 

Bir yanıt yazın