Perşembe , 28 Mart 2024

“Bu ödül bizi motive edecek”

 

Yılın Sağlık Çalışanları ödülünü alan Özkan: Bu ödül, Bakanlığın bu işe verdiği önemi gösteriyor

 Sağlık Bakanlığı tarafından yaptıkları kol, yüz, rahim, kalp ve diğer nakiller dolayısıyla ”Yılın Sağlık Çalışanları” Ödülü verilen Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ekibinden Prof. Dr. Ömer Özkan, bu ödülün bakanlığın yaptıkları işe verdiği önemi gösterdiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nca düzenlenen ”Yılın Sağlık Çalışanları” ödül töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özkan, ödülün kendisine değil, Akdeniz Üniversitesi’ne verildiğini belirtti.

Bu nakilleri büyük bir ekibin gerçekleştirdiğini kaydeden Özkan, ”Bu ödül, Bakanlığın bu işe verdiği önemi gösteriyor. Bizim için çok önemli. Bizi motive edecek, gurur kaynağı bir ödül. Yaptığımız işten dolayı ödüllendiriliyoruz” diye konuştu.

Duygularının en yüksek seviyede olduğunu ifade eden Özkan, ”Bugüne kadar yapılanları ve yapılmayan nakilleri devam ettireceğiz” dedi.

”Bu ödülü Bakanlığın size verdiği bir destek olarak mı görüyorsunuz?” sorusuna ise Özkan, ”Mutlaka” yanıtını verdi.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan da Akdeniz Üniversitesi’nini organ naklindeki başarısına işaret ederek, ”Kompozit doku nakilleri ilk olduğu için ön planda. Ama önemli olan bunların devamını getirmek” dedi.

AA

Habertürk-sağlık

Bir yanıt yazın