Perşembe , 25 Nisan 2024

Online Video İzleme %43.5 Arttı

Yapılan son araştırmalar ABD’de günlük video izleme oranının geçen seneye göre %43 arttığını ortaya koydu. En büyük payın sahibi ise YouTube aracılığıyla Google oldu.

İnternetin hızlı yaygınlaşması ve insanların video içerikleri internet üzerinden tüketmeye başlaması ile televizyonun geleceğinin üzerini bir sis perdesi kaplamıştı. ABD’den gelen son bilgiler de internet üzerinden izlenen video sayısının hızla artmakta olduğuna işaret ediyor.

comScore’un yaptığı araştırmaya göre 2011 yılının Aralık ayında 43.5 milyar video’yu internet üzerinden izledi. Bu da bir önceki yılın aynı ayındaki sayılara göre %43.5’lik bir artışa tekabül ediyor.

  
Her gün internet üzerinden video izleyen ABD’lilerin sayısı da 105.1 milyona ulaştı. Bu sayı bir önceki yıl 73.7 milyondu.

Ortalama video izleme süresi, geride bıraktığımız 1 yıl içerisinde 5 dakikadan 5.8 dakikaya çıkarken ortalama izleyiciler ayda 239 video izliyor. Videolardaki reklamlar da orantılı bir artış göstererek 7.1 milyar reklama ulaştı.

İnternetin bu dev pastasından en büyük kapan firma ise yine Google oldu. İnternetteki video izlemelerin yüzde 50.4’üne ev sahipliği yapan Google’ın bu cephedeki en güçlü neferi ise şüphesiz ki YouTube. Vevo, Hulu, Yahoo ve Microsoft ise %2’nin altında kaldı.

Kaynak: SDN

Bir yanıt yazın