Cumartesi , 20 Nisan 2024

iPhone 4’e Siri yok, çünkü…

iPhone 4’e Siri yok, çünkü…

iPhone 4’üne Siri’nin gelmesini bekleyenler… Bu haberi okuyunca umudunuz sona erecek!

iPhone 4S’in ve onunla beraber Siri’nin ortaya çıkışından beri, iPhone 4 sahipleri de sesli yardımcıya sahip olma hayalini kuruyorlar. Bunu yapmaları resmi olmayan yollardan mümkün. Ancak iPhone 4’leri için Apple’dan resmi bir şekilde Siri bekleyenler, bundan vazgeçmeliler.

iPhone 4S’in sahip olduğu A5 işlemcisinin iPhone 4’ün A4’ünden daha güçlü olduğunu biliyoruz. Ancak çoğumuzun bilmediği bir nokta, A5 işlemcilere entegre edilen ve ses işlemeye yarayan Audience EarSmart teknolojisi. Bu teknoloji yoluyla arka plan sesleri kaldırılıyor ve telefon görüşmelerinin ses kalitesi artırılıyor.

Yeni kurulan bir şirket olan Audience’ın ortaya çıkardığı bilgilere göre iPhone 4’teki teknoloji, sadece telefonu ağzınıza yakın tuttuğunuzda iyi çalışıyor. iPhone 4S’deki gürültü azaltma teknolojisi ise Audience’a göre sesinizi uzaktan dahi alabiliyor. Bu arada Audience’a ait EarSmart teknolojisi, sadece iPhone 4S’de değil, Samsung Galaxy S II gibi birçok cepte kullanılıyor.

Dolayısıyla Siri, uzaktan da kullanılmaya göre (örneğin masanızdan) tasarlanmış bir teknoloji ve iPhone 4’ün ses işleme özellikleri bu işe göre değil. Tabi, yine de Siri’yi denemek için gayriresmi yöntemlere başvurmanız mümkün.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

20120212-102801.jpg

Bir yanıt yazın