Perşembe , 28 Mart 2024

iPad anasınıfındaki çocukların derslerdeki başarısını artırıyor

iPad anaokuluna giden çocukları derslere bağlıyor ve sınıf içi iletişimini geliştiriyor.

Apple birkaç yıl önce çıkan tablet bilgisayarı iPad ile eğitim dünyasına yönelik yaptığı çalışmaları hızlandırmıştı. iPad öğrencilere sınıflarda kullanabilecekleri ve sınav sonuçlarındaki başarılarını artırabilecekleri uygulamalar ve kitaplar sunuyor. Apple ayrıca Ocak ayında sunduğu iBooks ile eğitimde öğrencilere daha çok yardımcı olma misyonunu üstlendi. Peki iPad eğitim-öğretimde ne kadar etkili?

Apple’ın eğitimdeki başarısını rakamlarla açıklayan araştırmalardan biri ABD’de yapıldı. ABD’nin Maine eyaletinin Auburn şehrindeki bir okulda yapılan bir araştırma, anasınıfı çocuklarının başarısında iPad’i etkisini ortaya koyuyor.

Araştırmada bir okulda 16 öğrenciden oluşan sınıflardaki öğrencilerin her birine bir iPad verildi. Araştırmanın amacı 9 hafta boyunca öğrencilerin iPad kullanımını gözlemlemek ve iPad kullanılmadan önceki ve sonraki başarılarını karşılaştırmaktı. iPad kullanımının öncesinde ve sonrasında başarı durumunu ölçmek amacıyla, 9 haftalık döneme girilmeden önce okuldaki 266 öğrenciye sözel bir test verildi. İki gruba ayrılan bu öğrencilerden 129 öğrenci 9 hafta boyunca iPad kullanarak eğitim gördü. Geriye kalan 137 öğrenci ise geleneksel eğitim yöntemiyle eğitim görmeye devam etti. Okul yönetimi iPad kullanan öğrencilerin iPad kullanmayan öğrencilere göre sözel testte çok daha başarılı olduğunu gördü.

Okul Müdür Sue Dorris, iPad’in ana sınıfı çocukları için ne kadar faydalı olduğunu şu sözlerle aktarıyor: “Öğrencilerimizin iPad ile motivasyonlarının ve derslerdeki konsantrasyonlarının arttığını görüyoruz.” Dorris ayrıca uygulamaları çocukların ihtiyaçları doğrultusunda nasıl kullandıklarını da şöyle açıklıyor:

“Öğrencilerin sözel ve kavramsal becerilerini geliştiren uygulamalar çocukları derslere bağlıyor. Bu uygulamalar ayrıca eğitim sırasında öğrenciler ve öğretmenler arasında etkileşim sağlayarak öğrencilerin hemen geri dönüşte bulunmasını sağlıyor. Dahası, öğretmenler uygulamaları her bir çocuğun eğitimsel ihtiyaçlarına denk gelmesi için özelleştirebiliyor. Bu sayede çocuklar dersleri kendi seviyelerinde öğrenebildiklerinden başarıları artıyor.”

Dorris’in dediği gibi çocuklara verilen uygulamalar ve kitaplar eğitim başarında gerçek bir farklılık oluşturuyor. iPad eğitime fayda sağlayacak uygulamalar için başarılı bir araç vazifesi görüyor. Uygulamalar çocukların sınıf içinde öğretmenleri ve arkadaşlarıyla iletişime geçmesini kolaylaştırıyor. Uygulama seçiminin önemini Dorris şu sözlerle vurguluyor: “Uygulama seçimine büyük önem veriyoruz ve sürekli gelişime odaklanıyoruz. Yani öğretmenlere sadece teknolojik ekipmanı vermiyoruz.”

Apple Ocak ayında iPad’in eğitimde nasıl kullanabileceğine dair yayınladığı video da Apple teknolojisinin eğitimdeki önemini vurguluyor.

Bilgiçağı

Bir yanıt yazın