Perşembe , 28 Mart 2024

Emekli hekime müjde

Emekli hekimlerin aylıklarının düşük olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, “Bu konuda çalışmalara başladık” dedi

 Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ”Bundan sonra da bu ülkenin onurlu insanları sağlık hizmetine ihtiyaç duyduklarında bu hizmeti almaya devam edecekler. Biz bu sitemi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Çukurova Üniversitesinin KKTC’de Kampüs Kurmasına İlişkin Çerçeve Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor.
Tasarı üzerinde Hükümet adına konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tam gün yasası uygulamasını anlattı.

Akdağ, ”Tam günden önce tıp fakültelerimiz maalesef birer ticarethaneye döndürülmüştü. Bu gerçeği göz ardı edemeyiz” diye konuştu.

Bakan Akdağ, emekli hekimlerin aylıklarının düşük olduğunu ifade ederek, ”Bunu mutlaka el birliğiyle düzeltmemiz lazım. Bu konuda çalışmalara başladık” diye konuştu. Akdağ, şunları söyledi:
”Siz eğer vatandaşı köhne muayenehanelere, bıçak parasına mahkum etmek istemiyorsanız tam günün yanında duracaksınız. Yanında duracaksanız, Anayasa Mahkemesine götürmeyeceksiniz ama bu yanlışı yaptınız.

Biz vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. AK Parti hükümetleri olarak bugüne kadar garibanın, yoksulun yanında durduk. Bundan sonra da bu ülkenin onurlu insanları sağlık hizmetine ihtiyaç duyduklarında bu hizmeti almaya devam edecekler. Biz bu sitemi geliştirmeye devam edeceğiz.”

AA

Bir yanıt yazın