Perşembe , 25 Nisan 2024

Doktora Şiddete Hayır !

 

Doktora şiddetin arttığı bu günlerde Doktorların birlik ve beraberlik çalışmaları ve “DOKTORA ŞİDDETE HAYIR”, “HEKİME ŞİDDETE HAYIR” tepkileri gün geçtikçe artıyor ve güçleniyor.

Doktora şiddete tepki için facebook grupları kuran doktorlar www.facebook.com/doktorasiddetehayir sayfasında biraraya geliyor.

Facebook sayfalarında bir araya gelen hekimler bazı forum sitelerinde de “SIDDETE UGRAYAN HEKIMLER ICIN 10 BIN DESTEK MESAJI!” şeklinde kampanyalar başlattılar.

Twitterda da tepki için

#hekimesiddetehayir

#sagliktasiddetehayir isimlerinden TT kullanmaktalar.

Bir yorum

  1. Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddete “Sıfır Tolerans” grubunun ilk hedefi, sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleşen şiddet olaylarında toplumsal farkındalığı arttırmaktır. Bu amaçla öncelikle medya kuruluşları ile iletişime geçerek, konuya özen gösterilmesi konusunda destek istenecektir. Devamında oluşturduğumuz “sosyal” insiyatif ile, bu alanda caydırıcı ve sağlık çalışanlarının vicdanını rahatlatıcı kanunlar çıkarılmasını T.B.M.M.’den, sivil toplum kuruluşları aracılığı ile talep edeceğiz. Tüm bu aktivitelerimizin ilk etabı için 14 Mart tıp bayramını hedefledik. 14 Mart tarihinde tüm Türkiye’nin bu sosyal medya insiyatifini konuşmasını hedefliyoruz. Sağlık alanında yürütülen bu sosyal medya hareketi, bu konuda uzmanlaşmış ve daha önce yine bu alanda başarıları olan sağlık çalışanları tarafından titizlikle yürütülmektedir. Susmak şiddeti onaylamaktır! Bu sebeple susmuyor ve şiddeti onaylamıyoruz. Tepki göstermek için sıranın bize gelmesine de gerek olmadığını düşünüyoruz! Biz bu konuda çalışma yapmayı sosyal sorumluluk olarak kabul ettik. Şiddete karşı kurduğumuz tek çatıda, şiddete geçit vermemek için ne gerekiyorsa yapacağız.

Bir yanıt yazın