Cuma , 29 Mart 2024

Bebeğe Aşı Yapmaya Giden Kadın Sağlıkçılara ve Doktora Satırlı Saldırı

Malatya’da 6 aylık bebeğe karma aşı yapmak için evine giden bayan doktor ile hemşire, alkollü babanın satırlı saldırısına uğradı. Saldırıdan yara almadan kaçarak kurtulan doktor davacı oldu.

MALATYA-Karakavak Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor Tuna İnam ile Tohma Sağlık Ocağı’nda görevli ebe Yurdagül Keklikçi, karma aşısı yaptırılmayan 6 aylık İ.T. isimli bebeğe aşı yapmak için Tohma köyündeki evine gitti. Araçlarını evin önüne park eden doktor ile ebe, otomobilden indikten hemen sonra sarhoş olduğu belirtilen baba K.T.’nin saldırısına uğradı. Saldırı üzerine doktor İnam araca binerek kapısını kilitledi. Bunun üzerine saldırgan baba, ebe Keklikçi’ye yöneldi. Bayan sağlıkçılar güçlükle kendilerini araca atarak bölgeden uzaklaştı.
   

Doktor İnam, İndere Jandarma Karakolu’na giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, K.T.’yi gözaltına aldı. K.T.’nin daha önce de eşini darp ettiği öğrenildi. Eşinin 3 ay önce bir süre kadın sığınmaevinde kaldığı tespit edildi. Jardarma, Tohma köyünde görevli ebe Keklikçi’yi de koruma altına aldı.

Doktor Tuna İnam, saldırı üzerine bir süre psikolojik travma yaşadığını söyledi. Mesleklerini icra ederken zaman zaman bu tür olaylarla karşılaştıklarını anlatan İnam, olayı şöyle anlattı: “Olay 8 Şubat günü mobil görev yaparken gerçekleşti. Israrlı çağrılarımıza rağmen ailesi tarafından karma aşı yaptırılmaya getirilmeyen 6 aylık İ.T. isimli bebeğe aşı yapmak için Tohma köyüne gittim. Burada görevli ebe Yurdagül Keklikçi de bana katıldı. Bebeğin evine gittik. Evin bahçesinde, hal ve hareketleri ile sarhoş olduğu anlaşılan baba K.T., geldiğimizi görünce nedensiz olarak bize saldırdı. Ebe hanım aşı çantasını alıp eve giderken, ben araçtan henüz inmemiştim. Önce aracımın kapısını iki defa açıp tartaklayarak, daha sonra kapıyı kilitlememe sinirlenerek; öfkeyle hakaret ederek galiz küfürler savurdu. Arabamın kapısını açamayınca, bu sefer eline kocaman bir satır alarak (belki elindeydi ben geç fark ettim; bilemiyorum) hızla ebe hanıma doğru gitmeye başlayınca, ben de dışarı fırlayarak bu sefer görev arkadaşımı kollamak üzere yanına koştum. Tamamen şuursuzca, öfkeyle bağırarak elindeki satırı bize sallayarak saldırdı. Sanırım büyük bir güç korudu bizi. Kaçıp araca binerek kurtulduk. Hızla oradan ayrıldık.” Olayın şokunu üzerinden bir süre atamadığını anlatan İnam, K.T. hakkında şikayetçi olduklarını ifade etti.
   

Malatya Aile Hekimleri Derneği saldırıyı kınadı. Ankara Aile Hekimleri Derneği (ANKAHED) Başkanı Dr. Akif Emre Eker de son dönemde hekimlere yönelik saldırıların arttığını belirtti. Geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa ve Gebze’de benzer olaylara şahit olduklarını anlatan Eker, “Bu üzücü olayların bir kez daha gösterdiği gibi; aile hekimlerinin ve aile sağlığı elemanlarının alanda yaşanan sorunların sorumlusu olarak gösterilip, hedef tahtası haline getirilmesi, mesleki duygularımızı ve onurumuzu zedeleyici tutum ve söylemler sebebiyle hekime yönelik şiddet olayları kontrol edilemez bir hal almıştır. Bu nedenledir ki sorumluluk sahibi kişiler bulundukları mevkilerin sorumluluğunu yerine getirmek ve sağlık alanının ciddiyetine yakışır önlemleri hızla almak durumundadır.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın