Perşembe , 25 Nisan 2024

Ankaralı mucit helal Diş Macunu üretti

Ankaralı bir mucit, yüzde 100 bitkisel ve helal sertifikalı diş macunu üretti.

Şifalı bitkiler kullanılarak imal edilen macun doğrudan satış şirketi Qnet Promosyon üzerinden dünyanın 158 ülkesinde piyasaya sunulacak.

Geçtiğimiz aylarda ortaya atılan ‘Diş macununda domuz jelatini kullanılıyor’ iddiası kamuoyunu rahatsız etmişti. Bu durumdan etkilenen Ankaralı genç bir mucit, yerli diş macunu üretmek üzere harekete geçti. Genç mucit yaptığı çalışmaların sonucunda, tamamı bitkisel diş macunu üretmeyi başardı.

Ankaralı Mucit Helal Diş Macunu Üretti


İÇİNDE YABANCI MADDE YOK


Macunu doğrudan pazarlama yöntemi ile dünya piyasasına sunacak olan Q Net Promosyon Türkiye Genel Koordinatörü Mikoterapist Dr. Şeref Menteşe, macunun hiçbir yabancı madde kullanılmadan tamamen şifalı bitkilerden üretildiğini kaydetti.


HELAL SERTİFİKALI


Macunun aynı zaman helal sertifikaya sahip olduğunu anlatan Menteşe, bir hafta içinde piyasaya sürüleceğini ifade etti. Dr. Menteşe sözlerine şöyle devam etti: “Genç bir araştırmacımız tarafından üretildi. Helal sertifikalı ilk diş macunu diyebiliriz. Ambalajı dahil hepsi Türkiye’de üretilecek ve Türk malı olarak 158 ülkede satılacak. Hem ülke ekonomisine hem istihdama önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ürün set halinde satılacak. İçinde 4 ayrı kullanımlı macun olacak. Çocuklar, hassas dişler, normal dişler ve sigara kullananlar için ayrı ayrı tasarlandı.”


TÜKETİCİ HAKKI ÖN PLANDA


Öte yandan doğrudan pazarlama yöntemi sayesinde Türkiye’de ilk kez faturanın doğrudan nihai üreticiye kesileceğini belirten Menteşe, “Dolayısıyla mağdur olan vatandaş hakkını mahkemeye gitmeden direk tüketici hakemliğinden karşılayabilecek. Yani tüketici hakkı ön planda olacak” diye konuştu.

Qnet Promosyon Pazarlama Genel Koordinatörü Dr. Şeref Menteşe, sektörü ve Qnet’in bu sektördeki yerini anlattı:


“Satış tekniğinde yükselen trend olan çok katlı pazarlamanın Türkiye’deki gelişiminde öncülük edeceğiz.”


Dünyada doğrudan satış sisteminde yükselen bir trend olan çok katlı pazarlama alanında 18 Aralık 2010 tarihinden bugüne Türkiye’de faaliyet gösteren Qnet Promosyon; sektörün ülkemizdeki gelişimine öncülük ederek, ekonominin büyümesine destek vermeyi hedefliyor.


Özellikle A.B.D. gibi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan ve işsizlik sorununun çözümünde önemli rol oynayan bu satış tekniğinde; bireylere ek bir kazanç sağlama ve kendilerine ait bir iş edinme fırsatı sunuluyor.


Qnet Promosyon Pazarlama Genel Koordinatörü Dr.Şeref Menteşe Qnet Promosyonla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:


Qnet Promosyonun ülkemizde 20.000 üyesi (bağımsız satış temsilcisi) bulunmaktadır. Üyelerimiz, yaptıkları satış faaliyetleri doğrultusunda ve takımlarında yer alan üyelerin satış performanslarına dayalı olarak geçimlerini sağlamaktadır. E-ticaret ve pazarlama ağı kombinasyonundan oluşan bu iş modelinde; 18 yaşını doldurmuş olan her birey bu satış ağına üye olarak Bağımsız Temsilci olabilmektedir. Bağımsız Temsilci olmayı tercih etmeden sunulan ürünlerden faydalanmak isteyen tüketiciler ise internet sitesi üzerinden sadece kullanıcı girişi yaparak, Kredi Kartı veya Banka Havalesi ile diledikleri ürünü satın alabilmektedir.


“Ürün tedarikinde yatırımlar ile yerel üreticilerin desteklenmesi hedefleniyor.”


Qnet Promosyon olarak, ürün gamını genişletme konusunda ise, Türkiye’de gerekli yasal izinleri alarak büyük titizlik gösteriyoruz. Sanayi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan izinler kapsamında; kozmetik, lüks takı, besin destek ürünleri, tatil ürünleri olarak 4 grupta doğrudan satış ve dağıtım gerçekleştirilmektedir.


Ayrıca ürün temininde yerel üreticilerin desteklenmesi amacı ile yatırım çalışmalarımız da devam etmektedir. Yakın dönemde insan sağlığı ile alakalı ürünlerin yerel olarak temini noktasında çalışmalar tamamlanarak, ürünlerin satışa sunulması hedeflenmektedir. Bizim için önemli olan, orijinal fikirleri ve ürünleri olan ancak maddi imkansızlık nedeniyle sıkıntı yaşayan herkesi destekleyecek bir çatı oluşturmaktır.


“Tüketici haklarının korunmasında sıkı kontrol mekanizmaları uygulanıyor.”


Her doğrudan satış modelinde olduğu gibi satış temsilcilerinin bilgilendirilmesine ve performansına dayalı bu iş modelinde, tüketicilerin haklarının korunması amacıyla da gerekli kontrol mekanizmaları uygulanmaktadır. Qnet Promosyon olarak; Tüketici Hakları Platformu’nda herhangi bir şikâyet almamış olmamız da bunun bir göstergesi olarak kabul edilebilir.


Qnet Promosyon Pazarlama Hakkında Kısa Bilgiler


Qnet Promosyon Pazarlama ve Turizm Ltd. Şti. Türkiye Cumhuriyeti yasa ve mevzuatlarına uygun şekilde, Singapur ve Malezya menşeli hissedarlar tarafından yüzde yüz yabancı sermayesi ile 2010 yılının Mart ayında kurulmuş, bütün yasal izinlerin alınmasından sonra da aynı yılın Aralık ayında faaliyetlerine ödenmiş sermayesi 900.000 TL olarak başlamıştır.


Qnet Promosyon Pazarlama ve Turizm Ltd. Şti. ile yurtdışında faaliyet gösteren Qnet Limited arasında bulunan “Franchise hakkı ve Ürün Sağlama Anlaşması” çerçevesinde, Qnet ürünlerinin yalnızca Türkiye’de perakende olarak müşterilere doğrudan satış ve dağıtımı için ürün temin edilmektedir. Qnet Promosyon Pazarlama ve Turizm Ltd. Şti. ülkemizdeki mevcut kanunlarla uyumlu bir şekilde “Multi-Level Marketing” şirketi olarak faaliyet gösterebilmesi için gerekli onay ve izinleri; başta Sanayi ve Ticaret Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklardan almıştır.


2012 yılında öncelikli hedefimiz, 10.000 yeni bağımsız temsilciye ulaşmaktır. Fırsat bekleyen, bende varım diyen ve çalışarak kazanmaktan zevk alan her Türk insanını sistem üzerinden para kazanmaya davet eden Genel Koordinator Dr. Şeref Menteşe; en az bir ‘Made in Turkey’ ürününü dünya pazarına kazandırmak icin çalışıyoruz’ dedi ve şirketin başarılı çalışmalarından dolayı Genel Müdür Cem Geyik beye teşekkür etti.

 

2 Yorumlar

  1. Howdy! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to look it over. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Exceptional blog and great style and design.

  2. Amazing! This blog looks exactly like my old one! It’s on a entirely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!

Bir yanıt yazın