Cuma , 19 Nisan 2024

50 yaşında doktor çıkacak

Süleyman Elçin

Geçen yıl yürürlüğe giren öğrenci affından yararlanarak 16 yıl aradan sonra 46 yaşında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine yeniden kayıt yaptıran Kazım Karaca, 50 yaşında doktor olmayı hedeflediğini söyledi.

Elazığ’da maden işçisi babanın beşinci çocuğu olarak dünyaya gelen Kazım Karaca, ilk ve orta öğrenimini dereceyle bitirdikten sonra 184 yılında girdiği üniversite sınavında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

Üniversite öğrenimi için Antalya’ya gelen Karaca, maddi sıkıntılar nedeniyle öğrenimini sürdürürken çeşitli işlerde çalışmaya başladı. Bu nedenle eğitimini aksatmak zorunda kalan Karaca, devamsızlık nedeniyle 1986 yılında okuldan uzaklaştırıldı.

Babasının hayaliydi- Geçen yıl yürürlüğe giren 6111 sayılı Af Kanunu’ndan yararlanarak 16 yıl aradan sonra Tıp Fakültesinde öğrenciliğe başlayan Karaca, yaşadıklarını ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Babasının emekli olmasının ardından hayatlarını Diyarbakır’da sürdürdüklerini anlatan Karaca, “Babam her zaman doktor olmamı isterdi. Babamın en büyük hayaliydi. Ben de babamın hayalini gerçekleştirmek amacıyla çok çalışarak üniversite sınavında tıp fakültesini kazandım” dedi.

Karaca, üniversite eğitimi sırasında kardeşlerinden birisinin Ortadoğu Teknik Üniversitesi Petrol Mühendisliği bölümünü, diğer kardeşinin ise Diyarbakır’da sınıf öğretmenliği bölümünü kazandığını anlatan Karaca, bu nedenle maddi anlamda sıkıntılı günler yaşamaya başladıklarını kaydetti.

Karaca, üniversite hayatını sürdürebilmek için gündüzleri inşaatlarda elektrik işleri yaptığını, akşamları da üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere özel dersler verdiğini ve bu nedenle de eğitimini aksattığını, devamsızlık nedeniyle de okuldan uzaklaştırıldığını söyledi.

-“Doktorluk içimde ukde kalmıştı”- Okuldan uzaklaştırıldıktan sonra evlendiğini ve 2 kızı olduğunu anlatan Karaca, bir süre yurt dışında çalıştığını, Türkiye’ye döndükten sonra da çeşitli tıp merkezlerinde idari işlerde görev yaptığını belirtti.

Karaca, “Af Kanunu çıktıktan sonra öğrenciliğime devam etmeye karar verdim. Doktorluk içimde ukde kalmıştı. Babamın hayalini de gerçekleştirmek istediğim için kanundan yararlanıp tekrar okula geri döndüm. Şu an ikinci sınıfta öğrenim görüyorum” dedi.

50 yaşında mezun olarak doktor olmak istediğini ifade eden Karaca, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun köylerine giderek vatandaşlara hizmet etmek amacıyla diplomamı almak istiyorum. İnsana hizmet etmeyi çok önemsiyorum. Bu hayalimi umarım 50 yaşından sonra da olsa gerçekleştireceğim’ diye konuştu.

Yıllar sonra yeniden öğrencilik hayatına başladığı için mutlu olduğunu sözlerine ekleyen Karaca, şu an geçimini birikimleriyle sağladığını, önümüzdeki günlerde yarım zamanlı bir işe girip çalışmak istediğini kaydetti.

Bir yanıt yazın