Cuma , 19 Nisan 2024

İsmim ÇKYS’de görünüyor..Şimdi ne yapmalıyım?

Tıp’ta Uzmanlık Sınavını kazandıktan sonra Tercih işlemlerinin ardından kayıt yaptıran hekimler İhtisas eğitimine başlamak için gün sayıyorlar..

12 Ocak 2012 itibari ile ÇKYS (Çekirdek Kaynak Yönetimi Sistemi)‘nde ,isimler yer almaya başladı. ÇKYS’de ismi yer alan doktorlar şu yolları izleyebilecek;

İstifalı hekimler (Hiç bir yerde çalışmayan doktorlar)
TUS’da kazandıkları yer Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise o ilin sağlık müdürlüğü personel işlerine, kazandıkları yer Fakülte hastanesi ise O fakültenin personel işlerine müracatlarını yaparak 15 gün içerisinde görevlerine başlayabilecekler.

Halen bir yerde çalışan hekimler
Sağlık bakanlığı tarafından doktorların bulundukları il sağlık müdürlüğüne ve Sağlık müdürlüğününde doktorların çalıştıkları hastane yada sağlık kuruluşuna Tebligatı göndermelerini bekleyecekler. (Süreç, bulunan il uzaklığı ve posta durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir.)
Doktorlar tebligat ulaşıp tebellüğ ettikten sonra 15 gün içerisinde yeni görevlerine başlayabilecekler.

Bu süreci hızlandırmanın mümkün olmadığı Bakanlık yetkililerince her dönem duyurulmaktadır.

Yolluk ücreti ödemesi
Daha önceden görevinden istifa etmiş, bir yerde çalışmayan hekimler için yolluk ücreti ödenmemektedir.

Bakanlığa bağlı olarak pratisyenlik görevini yerine getiren hekimler Yine bakanlık kadrolarından birisine yerleştirildikleri takdirde yolluk ücreti ödenmektedir.

Bakanlığa bağlı olarak pratisyenlik görevini yerine getiren hekimler Fakülte hastanelerini kazandıkları takdirde gittikleri fakülte hastanesi tarafından yolluk ücreti almaktadırlar.

www.doktorlarhaber.com

Bir yanıt yazın