Perşembe , 28 Mart 2024

En çok kim boşanıyor?

Tüm Sağlık-Sen’in 2011 yılında yaptırdığı araştırmada; Eşlerin birbirine karşı ilgisizliği, anlayışsızlığı, nöbetlerden dolayı birbirlerini görememesi, çocuklara ve eşlere zaman ayıramaması ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle sağlık çalışanları arasında boşanma oranının yüzde 50 i geçtiğini belirtti.

BOŞANMALAR %52.27 İLE ZİRVE YAPTI 

2009 yılında ki araştırma sonuçlarını arıyoruz diyen ERÖZGÜN, 2009 yılında yaptığımız araştırmada boşanma oranı %45 iken 2011 yılında yaptığımız araştırmada %52.27 olmuştur dedi.

AİLE DÜZENİ BOZULMAYA DEVAM EDİYOR

ERÖZGÜN, sağlık çalışanlarının neredeyse tamamına yakını nöbetlerden dolayı aile hayatında aksaklıklar ve sorunlar yaşamaya devam ediyor. Bunlara uzun süreli geçici görevlendirmeleri de eklersek eşler birbirlerini neredeyse göremiyor dedi. Sağlık çalışanlarının son günlerde yaşadığı huzursuzluğu ve tedirginliği değerlendiren Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN, sağlık çalışanlarının, çalışma koşullarından dolayı aile içinde huzursuzluklarının her geçen gün artmaya devam ettiğini ve sürekli artış gösteren boşanmalarla sonuçlandığını vurgulayarak 2011 yılında yaptığımız araştırmada boşanma oranı %52.27 ile zirve yapmıştır dedi.

ARAKADAŞLARA HAL HATIR SORAMIYORUZ

Sağlık kurum ve kuruluşlarında bir tanıdıkla karşılaşıp hal hatır sorduğumuzda üzülerek ifade ediyorum ki boşanmış olduğunu öğrenmenin acısını yüreğimizde hissetmek zorunda kalmamak için hatır sormaktan kaçınır olduk diyen ERÖZGÜN, sağlık personeli çalışma şartlarından dolayı mutsuz ve sorunlar yaşamaya devam ediyor, Yaşanan olumsuzluklar evli olanların aile yaşamının sonlanmasıyla hayatlarını karartmatadırlar. Boşanmaların en önemli sebeplerinden birisi; hiç şüphe yok ki ekonomik sıkıntılardır. Sürekli olarak maaşları azalan sağlık çalışanları arasında boşanmaların artış göstermesi aslında doğal bir olgu durumundadır.

EKONOMİK SIKINTI BOŞANMANIN EN ÖNEMLİ SEBEBİ

Yapılan araştırmada tespit edilen nedenleri ERÖZGÜN, eşlerin birbirine karşı ilgisizliğinden (%40), anlayışsızlığından(%39), nöbetlerden ve geçici görevlendirmelerden dolayı birbirlerini görememekten (62) çocuklara ve eşlere zaman ayıramamaktan (%87), ekonomik sıkıntılardan (%98) kaynaklanma şeklinde olduğunu belirtti.

ERÖZGÜN, görüldüğü gibi boşanmaların en önemli sebeplerinden birisi; hiç şüphe yok ki ekonomik sıkıntılardır. Ücretlerdeki dengesizlik, döner sermaye ödemelerindeki adaletsizlik, sürekli olarak maaşları azalan sağlık çalışanları arasında tedirginliğin artması ve hak ettikleri şekilde istihdam edilememesi sağlık çalışanlarını depremler gibi sarsmakta ve yıpratmakta olduğunu vurgulayarak sağlık personelinin çalışma şartlarından dolayı mutsuz olduğunu ve sorunlar yaşadığını ve bütün bu nedenlere bağlı olarak yaşanan tüm bu olumsuzlukların evli olanların aile yaşamının sonlanmasıyla hayatlarını karartmaya devam ettiğini belirtti.

Asistanhekim.org

Bir yorum

  1. ekonomik sıkıntı sadece doktorlar için geçerli degil ki,ülkemizde malesef bu da en buyuk etken fakat doktorlar bunlardan en sanslı olanları yine de,boÅŸanmalar sadece maddiyattan kaynaklanmaz…

Bir yanıt yazın