Cuma , 29 Mart 2024

Bağırsaktan idrar kesesi yapıldı

Bağırsaktan idrar kesesi yapıldı

Mesane kanserinden tedavi gören hasta sağlığına kavuşuyor

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, mesane kanserinden tedavi gören bir hastaya, ince bağırsağından alınan 70 santimlik parçayla idrar kesesi yapıldı.

Bu sayede hasta, ömür boyu dışarıdan vücuduna bağlı olarak bulunan idrar torbası taşımak yerine, eskiden olduğu gibi doğal yolla ihtiyacını görebilecek.Doç. Dr. Şahin Kabay ve Yard. Doç. Dr. Bekir Aras tarafından yaklaşık 8 yıldır tedavi gören 64 yaşındaki Fikriye Bodur’a, 8 saat süren bir ameliyatla bağırsaktan idrar torbası yapıldı.Şahin Kabay, Fikriye Bodur’un, daha önce yapılan ameliyatla mesaneleriyle beraber idrar kesesinin de alındığı için vücutuna dışarıdan bağlanan idrar torbasıyla yaşadığını belirtti.

Kabay, Fikriye Bodur’un sağlık durumunun her geçen mükemmele doğru gittiğini belirterek, kendisini bir haftalık tedavi sürecinin ardından hastaneden taburcu edeceklerini ifade etti.Sağlık durumunun iyiye gittiğini söyleyen Fikriye Bodur, ameliyatı başarıyla gerçekleştirelen Şahin Kabay ve Bekir Aras’a teşekkür etti.Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa bağırsaktan idrar torbası yapıldığını dile getiren Doç. Dr Şahin Kabay, artık bu tür hastaların diğer şehirlere gitmesine gerek kalmadığını sözlerine ekledi.

İHA
HT

Bir yanıt yazın