Cuma , 19 Nisan 2024

Arınç: Yüz nakli, sağlıktaki başarımızı gösteriyor

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan yüz naklinin, Türkiye’de sağlık hizmetlerinin nereye kadar geldiğini gösterdiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan yüz naklinin, Türkiye’de sağlıkhizmetlerininnereye kadar geldiğini gösterdiğini söyledi.

    Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılacak İnegöl Devlet Hastanesi’nin temeli, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın katılımıyla atıldı. Tören alanına gelen Arınç’ın yanına yaklaşan 13 yaşındaki Mehmet Fatih isimli çocuk, babası için iş istedi.

    Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan yüz naklinin Türkiye’nin önemli bir sağlık başarısı olduğunu belirten Arınç, “Bir kaza geçiren vatandaş, tanınmaz hale geldi, Allah kimsenin başına vermesin. Bir başkasından alınan kol, bacak ve yüz ile kendisi hayata döndü. Bu çok sevinçli bir haber. Demek ki tıpta, ameliyatta bu nakillerde çok iyi bir noktaya geldik. Doktorlarımız ve sağlık elemanlarımızı kutluyorum. O hasta kardeşimize de Allah’tan şifalar diliyorum. Türkiye, sağlık alanında çok büyük başarılar kazandı. Hükümet göğsünü gere gere en çok iftihar ettiği konular bu sağlık reformlarıdır. 3 dönemdir iktidardayız. Oyumuz artıyor. Vatandaşa bütün anketlerde sorulan bir soru var. Hangi hizmetlerimizden memnunsunuz? Anketlerde sağlık hizmetlerimizden memnunuz diyor. Anketlerde sağlık hizmetleri yüzde 68 oranına ulaştı. 100 kişiden 70’i bu hizmete evet dedi. Ameliyat için 6 ay sonrasına gün verilmiyor. Ayrım yapılmıyor. Allah bin kere razı olsun diyorlar. Burasını yapmak yeterli değil. İçine cihazlar alınacak. Bütün ekipmanlar tamamlanacak. Buraya birkaç yüz milyonluk yatırım yapıyoruz. 2 yılın sonunda bu hastaneyi bitireceğiz.” dedi.

    Vali Şahabettin Harput da bir milyar dolarlık ticaret hacmiyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan İnegöl’de önemli bir binanın temelini attıklarını söyledi. Mevcut devlet hastanesinin yeterli olmaması sebebiyle inşaatına başlanan yeni hastane 300 yatak kapasiteli ve 44 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak.

Bir yanıt yazın